čtvrtek 7. ledna 2010

Sladké mámení


Švédský stůl plný sladkostí neboli candy bar je v posledních letech hitem amerických svateb. A když uvidíte následující obrázky, ani se tomu nebudete divit :) 



 



Na svatbě každý počítá se svatebním dortem a svatebními koláčky, ale takováto barevná atrakce, kde si hosté sami mohou vybrat sladkosti, určitě více než mile překvapí! Navíc sladkosti v barvě svatby dotvoří celkový dojem a vše pak krásně ladí. A pokud připravíte drobné sáčky, hosté si mohou rovnou sami namixovat svou sladkou výslužku :)




Pokud chceme mít na své svatbě takovýto švédský stůl, je třeba vzít v úvahu následující:

Ze všho nejdříve: Kam stůl umístíme – bude na něj místo? Pokud ano a v restauraci nemají námitky, čekají nás počty:

Kolik hostů budeme mít a jaké bude jejich složení? Pokud bude hodně dětí, bude určitě třeba více bonbonků, než když očekáváme pouze dospělé. Počítat můžeme s cca 50-100g na osobu. A pokud chystáme více dezertů a dortů, můžeme množství bonbonů ještě snížit. Na druhou stranu, čím více bonbonů, tím lépe stůl vypadá (a tím dražší celá ta legrace bude, na to nesmíme zapomínat).



 



Dalším důležitým faktorem je barva, do které budeme svatbu ladit a v podobných barvách by měly být i sladkosti. Pokud bude vše jen v jedné barvě, bude výsledný efekt elegantní, více barev působí zase vesele. 



 




Sladkosti se nám můžou prodražit, což v hromadě dalších svatebních výdajů není zanedbatelné. Naštěstí bonbony a lízátka v různých barvách ve velkém množství můžeme pořídit přes internet, ve velkoobchodě (např. Makro), kde vyjdou levněji než v běžných obchodech. A můžeme třeba nachystat „retro cukrárnu“, kde budou Bon Pari, Atlasky a další sladkosti z dětství – nejeden host si u nich určitě nostalgicky zavzpomíná :)




 




Sladkosti působí krásně ve velkých skleněných vázách a mísách. Spoustu si jich určitě můžete půjčit ve svém okolí, ale pokud je budete muset koupit, podívejte se nejdříve do obchodů typu „Vše za 39Kč“, kde je pravděpodobně pořídíte za nižší ceny.



 




Na stůl se sladkostmi můžeme dát ubrus v barvě sladkostí a nebo v jakékoliv jiné, která podtrhne barvu dobrůtek ve skleněných nádobách a bude ladit s barvou svatby. Vyplatí se, když do větších mís dáme levnější sladkosti ve větším množství a do menších nádobek dáme dražší sladkosti. Kolem váz a mís můžeme uvázat stuhy, které opět podtrhnou naší barvu. A na závěr nesmíme zapomenou na lžičky, kterými si hosté budou sladkosti nabírat!

Co si o tom myslíte? Je takovýhle stůl plný laskomin proveditelný i v našich končinách? A chtěli byste něco takového i na své svatbě?







2 komentáře:

  1. Teda, to se mi líbí moc..a fakt to uplně úža úža vypadá :)
    Verunka*

    OdpovědětVymazat
  2. Nedávno jsme byla na svatbě své známe. Už vím co mi tam chybělo :)P

    OdpovědětVymazat